top of page

WERKWIJZE

Waarschijnlijk geldt voor jou hetzelfde als voor de meeste van onze cliënten. Je hebt je weg naar ons gevonden na een lange zwerftocht langs fysiotherapeuten, podologen of podotherapeuten en andere heelmeesters van het bewegingsapparaat. Niemand heeft je af kunnen helpen van de pijn die je hebt bij het sporten of wandelen. Onze expertise en jarenlange ervaring kan dan alsnog uitkomst bieden.

Het eerste consult beginnen we altijd door goed te luisteren. We vragen gedetailleerd naar waar je last van hebt, welke zorgverleners je al hebt geraadpleegd en wat hun bevindingen waren. Zo krijgen we niet alleen een beeld van jouw problematiek, maar vinden we mogelijk ook dingen die eerder misschien over het hoofd zijn gezien. Dit zijn aanknopingspunten waarop we kunnen voortborduren.

Daarnaast doen we nauwkeurig onderzoek naar hoe je beweegt en je houding in stilstand. Hiervoor maken we onder andere gebruik van video-apparatuur om je houding en bewegingen te analyseren.

Uniek bij De Lopende Zaak

Onze kennis van voetproblematiek is een belangrijk instrument dat we gebruiken om jou van je blessure af te helpen. In de ruim 15 jaar dat De Lopende Zaak bestaat bestaat hebben we ons grondig verdiept in klachten van de voet. Een aantal veelvoorkomende zijn hallux valgus, hallux limitus/rigidus, hielspoor en voorvoetpijn.

Pijn in de voeten bij staan en lopen heeft ernstige gevolgen voor de kwaliteit van leven. Dit geldt niet alleen voor sporters, hardlopers en wandelaars maar voor iedereen die eraan lijdt. Het belemmert je in je dagelijkse doen en laten en maakt je wereld kleiner.

In de overtuiging dat deze voetklachten kunnen herstellen door intensief te oefenen, ontwikkelde Yvonne met collega Cocky Hoogeveen een collectie online trainingsprogramma's. Elk van deze programma's is gericht op één voetklacht en laat de deelnemer oefenen aan de hand van video's. Een gebruiker kan de training in vier maanden doorlopen.

Ketenbenadering

Een ander bijzonder onderdeel van onze werkwijze is dat we werken volgens de ketenbenadering. Als je bijvoorbeeld pijn hebt in je knie, hoeft de knie niet persé het probleem te zijn. De oorzaak kan ook zitten in de voet, het bekken of de wervelkolom.

Alle delen van lichaam zijn staan met elkaar in verbinding. Alle onderdelen van het bewegingsapparaat beïnvloeden elkaar, direct of indirect, vergelijkbaar met een keten van tandwielen. Het draaien van het ene zet een beweging van een andere in gang.

Je begrijpt dat een kleine, nauwelijks merkbare afwijking in één deel van je lichaam toch grote gevolgen kan hebben in een ander deel van je lichaam. Door grondige analyse en onze ervaren blik gaan we daarnaar op zoek.

Actieve aanpak

Voor de remedie kiest De Lopende Zaak een actieve benadering. Dat wil zeggen: je krijgt oefeningen mee. Een passief hulpmiddel zoals een steunzool op maat kan een tijdelijk onderdeel zijn van het herstelproces. Hiervoor verwijzen we door. Maar we geloven sterk in een actieve remedie voor jouw hardnekkige en pijnlijke blessure. Anders gezegd: je gaat veel oefenen. Je gaat veel zelf doen.

Je krijgt na het eerste consult oefeningen mee en daarna monitoren we de veranderingen die optreden. Het programma van oefeningen wordt anders naarmate je blessure zich in positieve richting ontwikkelt.

Werkwijze: Tekst
YvonneDiag3.jpg
Werkwijze: Afbeelding
bottom of page