Blessurevrij sporten

Welkom op de site van De Lopende Zaak: De Praktijk voor Sportpodologie en Bewegingsanalyse voor alle sporters (recreatief en wedstrijd) en wandelaars. Ons doel is om:

  • blessure- en pijnvrij bewegen mogelijk te maken middels losmaak- en tapingtechnieken, sportzolen, schoenadvies en voetentraining voor alle sporters;
  • hardlopers technisch beter en minder blessuregevoelig te laten hardlopen;
  • fietsers comfortabeler op de fiets te laten zitten.

Ons doel is om bij sporters met voet-, been-, knie-, heup- of lage rugklachten vrije bewegingsketens te realiseren. Als u pijn in de knie heeft, hoeft de knie niet het probleem te zijn. De oorzaak kan ook in de voet, in het bekken of in de wervelkolom zitten. We helpen alle sporters en zijn daarnaast gespecialiseerd in wandel- en hardlooptechniek, dynamische fietsafstelling en voetentraining. 

Hardlooptechniek

De Lopende Zaak helpt veel hardlopers van blessures af door hen een goede hardlooptechniek te leren. Te grote passen, slechte rompstabiliteit en te veel en te hard hardlopen zijn belangrijke oorzaken van blessures. Bij een goede hardlooptechniek landt het lichaamszwaartepunt dicht achter de voet in tegenstelling tot ver achter de voet bij een slechte techniek. Door te letten op houding, pasfrequentie en timing van de afzet ontstaat een goede landing.

De Lopende Zaak heeft een 4-stappenmethode ontwikkeld om een goede en soepele manier van hardlopen te leren. Deze methode wordt gebruikt bij een loopanalyse of een looptechniekcheckVerder wordt deze methode door ons gebruikt in de bijscholing "Hardlooptechniekanalyse en -instructie" voor fysiotherapeuten van het KNGF en in de bijscholing "Blessurepreventief hardlopen voor hardlooptrainers" van de Atletiekunie.

 

Bike fitting/Dynamische fietsanalyse

Veel fietsers zitten niet lekker op de fiets. Dit uit zich dan in klachten/blessures zoals doofgevoel in handen, voeten of schaambeen, zere knie, nek of schouder of rugklachten. Hier valt wat aan te doen. Neem uw fiets mee naar De Lopende Zaak en wij meten met videoanalyse hoe u op de fiets zit. We stellen de fiets net zo lang bij tot u goed op uw fiets zit. Daarnaast testen wij uw spieren en gewrichten en kunnen bij bepaalde klachten behandelen. 

 

Gezonde Voeten

Schoenen vervormen onze voeten en maken ze slap. Gevolg: voetpijn of blessures. De natuurlijke vorm van onze voeten is zoals de voeten links op de afbeelding. Echter, bij de meeste mensen zien de voeten er uit als op de rechter afbeelding. <foto volgt>

De meeste van ons zijn opgegroeid met de wijsheid dat je goede (= stevige) schoenen moet dragen. Echter, de natuur heeft onze voeten heel bijzondere eigenschappen meegegeven die door het dragen van schoenen zijn kwijt geraakt. Wij hebben een speciaal gezonde voeten consult waarin we samen met u kijken hoe we uw voeten weer zoveel mogelijk in de natuurlijke vorm en sterk krijgen. Geen zooltjes (soms tijdelijk) maar voeten trainen. Lees meer op goedvoets.com of maak een afspraak voor een gezonde voetenconsult. Naast de praktijk ben ik in 2016 een tweede bedrijf gestart dat zich richt op het online aanbieden van voetentraining. Kijk op voetentraining.nl en vraag 4 gratis oefeningen aan.