Nordic Walking in Gouda

 INTRODUCTIELES

Toen Nordic Walking nog zeer populair bood ik Nordic Walking cursussen van 5 lessen van 1 uur aan. Omdat de belangstelling nu vele malen minder is krijgen geïnteresseerden nu één of een aantal keren privéles van 30 minuten. U krijgt uitleg over Nordic Walkingstokken, het effect van Nordic Walking op uw lichaam en uiteraard krijgt u les in de Nordic Walkingtechniek. De Lopende Zaak zorgt voor stokken. In 1 tot 3 privelessen van 30 minuten wordt de Nordic Walking techniek aangeleerd. U leert:

  • de juiste loophouding;
  • de juiste armzwaai;
  • het lopen met grotere rustigere passen;
  • een goede positionering van de stok;
  • het overbrengen van kracht uit de armen op de stokken;
  • het afzetten met de stokken met een goede achterzwaai; 
  • het door de lucht terug naar voren zwaaien van de stokken.

Voor het inslijpen van de juiste techniek kunt u een aantal keren deelnemen aan de Nordic Walking trainingen. Interesse? Bel 06-49630528 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 TRAININGEN

Het doel van een Nordic Walkingtraining is om 1 uur lekker te bewegen en aan uw conditie te werken. Na een stukje warmlopen, krijgt u allerlei oefeningen om het lichaam los te maken. Vervolgens maakt u een wandeling van 3 tot 5 kilometer. Zo’n wandeling is elke keer anders. De ene keer loopt u 30 minuten aan een stuk in hetzelfde tempo. De andere keer wisselt u bijvoorbeeld elke 5 minuten op aangeven van de trainer van tempo. Ondanks dat u in een groep loopt, wandelt iedereen op zijn of haar eigen niveau. Van tijd tot tijd wordt in een training aandacht besteed aan de juiste Nordic Walking techniek. Tot slot, elke les eindigt met rek- en strekoefeningen om de spieren na inspanning weer te laten ontspannen. De trainingen zijn op maandagochtend. Zie de agenda voor tijden en locaties. Bel 06-49630528 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om aan te melden.