VOETENTRAINING

Ik ben gespecialiseerd in voetentraining. Het liefst kies ik voor een actieve aanpak met voetoefeningen in plaats van steunzolen. Voetklachten of klachten elders in het lijf kunnen met voetentraining worden aangepakt. Het in kaart brengen van voeten, houding en beweging is vergelijkbaar met de specialisaties hardlopen en wandelen. Echter, bij de aanpak van uw klachten staat voetentraining centraal. Uiteraard alleen als u dat wenst. In overleg bekijken we welke behandeling het beste bij u past.

Dit consult is ook geschikt als u geen klachten heeft en van uw steunzolen af wilt. Of als u geen klachten heeft, maar uw voeten gezond en sterk wilt maken om klachten te voorkomen.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan het tegen gaan van hallux valgusstand, klauwtenen, ingezakt voorvoet, platvoeten of een naar binnen gezakt lengte voetboog. Allemaal klachten als gevolg van het dragen van schoenen, ook zgn. goede schoenen. Lees hier meer over hoe schoenen onze voeten verstijven, verzwakken en vervormen.

Als de voetvorm goed is, functioneert de voetafwikkeling beter. Als de voetvorm en -functie verbeteren verdwijnen veel klachten zoals pijnlijke voorvoet, achillespeesklachten, peesplaatklachten, vermoeide voeten, enkelklachten of een pijnlijke grote teen knokkel. Klachten waarvoor meestal steunzolen worden aangemeten. Maar als rugpijn heeft krijgt u toch ook niet direct een korset aangemeten? De fysiotherapeut gaat u behandelen en laat u oefeningen doen.

U krijgt de standaard onderzoeken uit het 1,5 uur durend consult bewegingsanalyse en sportpodologie. Het verschil zit in het accent voetentraining bij de aanpak.

 

Afspraak maken? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 - 49630528.